Mathijs & Angelica

Vier maanden voor de bruiloft werd het toch echt tijd om een om een trouwpak uit te zoeken. Ik heb een middag vrij gemaakt voor een afspraak bij Gilsing Mode Didam, ik dacht; “dat is mooi in de buurt”.

Ik hou niet van kleding passen want ik heb een lastige maat. Ik ben slank en mijn benen, armen en rug zijn te lang voor een doorsnee maat. Samen met beide moeders en mijn schoonzus stap ik om half twee de winkel van Gilsing binnen. Het is een winkel met een overzichtelijke en stijlvolle inrichting. In het midden staat een grote tafel omringd met kleurrijke stoelen wat zorgt voor een huiskamereffect. Er is ook veel leuke casual kleding en schoenen te koop. We worden hartelijk ontvangen door Frank en Monique. Monique helpt me verder. Ze zegt vrolijk: “Wat fantastisch dat ik de bruidegom mag kleden. Dit is echt mijn ding. Voor modeshows kleed ik ook vaak modellen.”

Ze legt me uit dat er bij Gilsing veel mogelijk is en er op maat kan worden besteld. Ik vertel haar dat ik een mooi aansluitend pak wil hebben. Ze neemt alle tijd voor mij. Ze bekijkt aandachtig mijn postuur en zegt dat ik geen donkerkleurig pak moet kopen. Ze neemt een middengrijs pak met gilet uit het rek van het merk ……………
Het is een pak van een soepele stof. Als ik het aan heb blijkt dat het perfect zit, alleen de mouwen en broekspijpen moeten iets langer, maar dat kan gelukkig geregeld worden. Ik pas er een off white kleurige blouse bij en ook een bruidegomsgilet met das en ponchet in dezelfde kleur. Bijpassend zijn de prachtige leren schoenen in dezelfde kleur als het pak. De schoenen hebben bij de overgang naar de zool een felblauw streepje. Monique zegt dat de schoenen ook leuk staan onder een jeans.

Mijn publiek is geroerd als ze me zien in deze outfit en ijdel sta ik mijn spiegelbeeld te bewonderen. Het voelt helemaal goed. Dit is geen trouwpak maar een huwelijkskostuum. De dames zoeken samen met Frank de juiste stof uit voor het bruidegomsgiletje aan de hand van een stukje stof van de jurk voor Angelica. Zo’n gilet met toebehoren moet nog op maat worden besteld. De prijs voor dit alles valt reuze mee en we drinken nog koffie aan de prachtige tafel. Om 16.00 uur gaan we weer naar huis en voor deze keer was het dankzij Monique bijzonder leuk om kleding te passen.

Het is nog vroeg als ik op onze bijzondere dag met een prachtig bruidsboeket in Drempt aanbel. Ik ben even sprakeloos als ik mijn stralende bruid zie. Met tranen in haar ogen kijkt ze me aan en zegt: “Ooh, wat ben je mooi”. Het is een perfect begin van een zonnige en onvergetelijke dag.

Matijs en Angelica